Aquest curs a l’alternativa de 4t d’ESO, el departament de Biologia i Geologia hem decidit participar com a voluntari al projecte Rius, reconegut com a projecte d’aprenentatge i servei, per poder conèixer, compartir i conservar els ecosistemes fluvials.

Els alumnes han analitzat un ecosistema fluvial que en el nostre cas ha estat la riera de Vallvidrera al seu pas per les Planes. Les dades que han recollit formaran part de la xarxa de voluntariat més gran  de Catalunya, contribuint a la redacció de l’Informe RiusCat, sobre l’estat ecològic del rius de Catalunya.

Els alumnes podran decidir després si fan un pas més i dissenyen un projecte de conservació fluvial.  A la sortida de camp vam realitzar  diversos tests per avaluar la qualitat d’un tram de la riera de Vallvidriera.

  • Test de Qualitat Hidromorfològica (vegetació, llera del riu, etc.)
  • Test de Qualitat Biològica: identificació dels organismes macro invertebrats que són indicadors de la qualitat de les aigües.

Una vegada obtinguts i analitzats els resultats dels dos tests anteriors, coneixerem l’Estat Ecològic de la riera de Vallvidriera . Posteriorment enviaren les dades a l’Associació Hàbitats que és la que gestiona el projecte Rius, com a projecte de Servei Comunitari en l’àmbit del Medi Ambient.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.