,

Sortida al Parc Natural de la Garrotxa

Com cada curs, els alumnes de Biologia i Geologia de 4t d’ESO, fan la sortida al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on visiten el l’Espai Museístic del volcà del Croscat (Grederes del volcà del Croscat).

El Croscat és un antic volcà situat entre els municipis de Santa Pau i Olot, al nord-oest de la vila, el més alt de la regió volcànica de la comarca d’Olot. La zona de grederes del volcà del Croscat va ser restaurada l’any 1995, a fi d’ordenar l’àrea degradada, minimitzar l’impacte paisatgístic, evitar l’erosió i ordenar l’accés del públic amb un objectiu pedagògic.

El volcà del Croscat  té un con que és el més gran de la península Ibèrica, amb 160 m d’alçada, considerat durant molts anys el més jove de la zona volcànica, va tenir dues erupcions; la primera i més important fa 17.000 anys, i la segona fa 11.500 anys. És un volcà de tipus estrombolià, que es caracteritza per l’emissió de laves fluïdes i l’expulsió moderadament violenta de fragments de magma, que reben el nom de piroclastos.

Desprès  visitem Sant Joan de les Fonts, la ruta de les tres colades, la colada més antiga és de fa 600.000anys , la segona és de fa 150.000anys i la més moderna és de fa 120.00anys. Aquesta última és la que correspon a l’espai del Boscarró, on es poden observar les diferents formes que adopta la lava en refredar-se.

Fins el proper curs!

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.