El Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones és el dia 25 de novembre. La violència contra dones i nenes és una de les violacions dels drets humans més estesa, persistent i devastadora del món actual. S’informa poc sobre aquesta violència  a causa de la impunitat dels perpetradors, i  per altra banda, del  silenci, l’estigmatització i la vergonya que pateixen les víctimes.

Davant d’aquesta xacra social, el Grup de Dones de l’INS Montserrat  va organitzar un acte, el dilluns 26 de novembre  a les 12h, de rebuig a la violència persistent i devastadora envers les dones.

L’acte va consistir en:

  • Venir a l’Institut amb alguna roba de vestir taronja (o violeta). El color taronja representa el futur brillant i optimista lliure de violència contra les dones i les nenes.
  • Sortir de classe a les 12 h al passadís/escales per fer silenci,  mentre s’anomenaven les dones assassinades a Espanya.

Va ser fantàstic  i vam poder garantir entre tots un ambient de respecte i solemnitat absolutament necessari per al desenvolupament dels 5 minuts de silenci. Sense el professorat i sense la col·laboració de l’equip directiu, personal administratiu així com de tot l’alumnat del centre no hagués estat possible dur a terme aquesta commemoració d’homenatge a les dones assassinades per violència de gènere al 2018.

MOLTES GRÀCIES!!!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.